×

Vesta Netherlands en de Brexit

The Brexit:

Of te wel The British Exit.
Na vele jaren gediscuseer was het dan in 2021 zo ver, na Deal or No Deal, harde of zachte Brexit is de dag gekomen dat het allemaal door is gegaan. Voor velen van ons en voor u als klant natuurlijk een spannende periode vol onzekerheden. Vele vragen hebben wij binnen Vesta Netherlands gehad.. Hoe gaat het nu met het import en export van mijn producten, wat zijn de kosten van deze extra handelingen en ga zo nog maar even door.  Veel was er inderdaad nog onduidelijk ten tijde van het "live"gaan van de Brexit. Gelukkig konden wij u snel informeren en zijn ze inmiddels al weer wat maanden verder en is het business as usual!

Onze (eigen) douane-expediteurs hebben uitgebreide ervaring op het gebied van de geldende douane procedures om een vlotte en succesvolle afhandeling van de goederen stroom te realiseren! Zo bieden wij van Vesta Netherlands korte lijnen bij het transport en het papierwerk van uw goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk. 

Indien wij het transport, alsmede de douane procedures mogen gaan verzorgen voor u hebben wij voor een vlotte afhandeling de volgende gegevens van u nodig:
* Commercial Invoice:  Met de adresgegevens van de koper en verkoper incl. EORI nr. van beide;
Gespecificeerde waarden: van de goederen, gerangschikt per goederen-soort, INCO TERM + Plaats waarop deze van toepassing is;
*Packing List INCL:  -HS CODE ; - Gedetailleerde goederen omschrijving; -Aantal Pallets (incl. afmeting per pallet); - Bruto & Netto Gewicht; - Typer verpakking (incl. Verpakkingscode); -Land van oosprong (incl. Valluta/Currency) 

Let op! De reguliere goederen stroom van het continent naar het Verenigd Koninkrijk en Visa Versa vereist buiten een export document ook een Import document. Om het Import document te kunnen opmaken moet de aanvrager o.a. de juiste verschepingsroute en het UCN Nummer van de rederij ontvangen!

Uiteraard helpen wij u graag verder met de gehele afhandeling, om uw goederen zo soepel en succesvol mogelijk van en naar het Verenigd Koninrijk te vervoeren! Neem u dan ook gerust contact met ons op voor meer informatie en een passende offerte voor de gehele afhandeling. Belt u ons op werkdagen van 08:30 - 17:00u op 0031-314769072 of mailt u naar netherlands@vesta-trans.com en wij reageren zo snel mogelijk. Uiteraard kunt ook ons contactformulier op de website invullen. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug!

 


 

Afbeeldingen bij dit nieuwsitem

Privacycentrum | Copyright by Vesta Netherlands B.V.